## 2017-18 Bell Schedules

## **Monday (Teacher Consultation / Early-Out)**

A1/B564 minutes			
Passing8:49 am - 8:54 am5 minutes			
A2/B6			
*Consultation time9:58 am - 10:18 am20 minutes			
Passing10:18 am - 10:23 am5minutes			
A3/B7			
Lunch34 minutes			
Passing12:06 pm - 12:11 pm5 minutes			
A4/B864 minutes			
Teacher Collaboration1:45 pm – 2:45 pm60 minutes			

<sup>\*</sup>Consultation Time: Teachers are available in their classrooms during this time to consult with and assist individual students and/or parents.

### **Tuesday - Friday**

*A1/B5	7:45 am - 9:09 am84 minutes
	Passing9:09 am - 9:14 am5 minutes
*A2/B6	9:14 am - 10:38 am84 minutes
	Passing10:38 am - 10:43 am5 minutes
*A3/B7	
Lunch	
	Passing12:46 pm - 12:51 pm5 minutes
*A4/B8	

<sup>\*</sup> In order to allow the teacher to work with a smaller group of students on mastering the learning objectives of the course, some other students may be released to the commons, media center, or cafeteria during the last 20 minutes of selected class periods. This Second Effort Time (SET) is an option available to teachers on Tuesday and Wednesday.

# **Special Schedules**

#### **Pep Assembly**

A1/B5	7:45 am – 9:00 am	75 minutes
	Passing9:00 am – 9:06 am5 minutes	
A2/B6	9:06 am – 10:21 am	75 minutes
	Passing10:21 am – 10:27 am5 minutes	
Assembly	10:27 am – 11:02 am	35 minutes
	Passing11:02 am – 11:08 am 6 minutes	
A3/B7	11:08 am – 12:23 pm	75 minutes
Lunch	12:23 pm – 12:55 pm	32 minutes
	Passing12:55 pm – 1:00 pm5 minutes	
A4/B8	1:00 pm – 2:15 pm	75 minutes

### **Double Assembly**

1<sup>st</sup> Period......7:45 am **–** 8:53 am

All students report for 2<sup>nd</sup> period roll at 8:58. 1<sup>st</sup> assembly students will return to their 2<sup>nd</sup> period class after the assembly. All class periods are approximately 67 minutes long.

**1**st **assembly**... 9:06 am **–** 10:06 am **2**nd **assembly**................10:16 am **–** 11:16 am

2 <sup>nd</sup> Period (for classes attending 2 <sup>nd</sup> assembly)	8:58 am <b>–</b> 10:06 am
2 <sup>nd</sup> Period (for classes attending 1 <sup>st</sup> assembly)	10:11 am <b>–</b> 11:16 am
3 <sup>rd</sup> Period	11:21 am <b>–</b> 12:29 pm
Lunch & Passing	•
4 <sup>th</sup> Period (includes T-Wolf TV)	

**FIRST ASSEMBLY** (9:06 am — 10:06 am) Includes all classes in the 200 and 300 halls and wings off of those halls including: Child Care, Foods, English, Art, FOT, Welding, Aircraft Pilot, Foreign Language, Science in the 200 hall, and Released Time classes.

**SECOND ASSEMBLY** (10:16 am — 11:16 am) Includes all classes in the 100 hall and off the 100 hall including: Business, Computers, Math, History, Science in the 100 hall, Special Ed., Counseling, Drama, Dance, Music, Men/Women PE classes.